Cityside Apartments koopt panden aan in Helmond en Amersfoort

Met de aankoop van een deel van een kantoorpand in Helmond zijn we nu ook in Noord-Brabant te vinden. Daarnaast breiden we in Amersfoort verder uit.

Sinds deze maand zijn we eigenaar van het kantoorgebouw aan de Kasteel Traverse en de Stationsstraat in Helmond. Naast een zakelijk deel waar ING Bank en Ceulen Huidkliniek al gevestigd zijn, worden hier 7 studio’s, 20 tweekamer- en 6 driekamerappartementen gerealiseerd. De woningen worden in het tweede kwartaal van volgend jaar opgeleverd.

In Amersfoort zijn we eveneens sinds september eigenaar van het kantoorgebouw (4.681m²) aan de Stadsring 201, tegenover Eemside Apartments. Op dit moment worden hier uitsluitend commerciële ruimtes verhuurd.

_____

 

Comfort wonen, een nieuw concept van Cityside Apartments

Naast het verhuren van woningen aan young professionals en zakelijke eenheden aan commerciële huurders, richten we ons nu ook op het aanbieden van woningen aan senioren.

Onlangs hebben we St. Jurriën aangekocht in Deventer, een woonzorgcomplex van Zorggroep Solis dat uit een hoofdgebouw en 79 appartementen bestaat. In de eerste fase gaan we in het leegstaande hoofdgebouw 32 woningen voor ouderen met een zware zorgvraag en 16 aanleunwoningen realiseren. Na afronding van deze fase worden de huidige 79 appartementen gerenoveerd en wordt het hele complex verduurzaamd. De oplevering van het hoofdgebouw staat gepland op 1 februari 2019.

_____

 

Oplevering woningen in Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Nieuwegein

In augustus werden in Zoetermeer alle 47 woningen (studio’s en appartementen) opgeleverd en had oplevering plaats van de eerste 38 eenheden in Alphen aan den Rijn.

Aan de Zuidpoolsingel in Alphen aan den Rijn worden in totaal 155 woningen opgeleverd; daarmee is het ons grootste project tot nu toe. Na de eerste oplevering in augustus werd in september fase 2 afgerond (38 woningen). De sleutels van de laatste woningen worden op 1 en 30 november aan de huurders overgedragen.

De 54 woningen in Nieuwegein aan de Geelgors en Rietgors worden allemaal op 1 oktober opgeleverd.

_____

 

Zo ziet wonen binnen Cityside Apartments eruit!

Sinds kort staat het nieuwe promotiefilmpje online dat we speciaal voor onze (nieuwe) huurders gemaakt hebben.

In een paar minuten laten we zien hoe het is om in één van onze complexen te wonen – van een indruk van de centrale hal tot een kijkje in één van onze appartementen. Nieuwsgierig? Klik dan op deze link en beleef Cityside Apartments in vogelvlucht! Met dank aan De Beeldenfabriek voor de film, Jeroen Beuk van Beeldstift voor de opname en natuurlijk met dank aan de figuranten en de bewoners die hun woonruimte ter beschikking hebben gesteld.

_____

 

Transformatie in Hoofddorp is begonnen

Met de start van de sloopwerkzaamheden in het pand aan de Hoofdweg in Hoofddorp is de eerste stap naar de realisatie van 31 appartementen gezet.

In dit kantoorpand waar eerder Holland Casino gevestigd was, komen nu 31 tweekamerappartementen die geheel volgens de Cityside-norm gebouwd worden: standaard voorzien van luxe vloerafwerking, gordijnen, modern sanitair zoals een zwevend toilet en een keuken inclusief koel-vriescombinatie. Een aantal woningen heeft daarnaast nog een vaatwasser en combimagnetron. Ook kunnen de bewoners gebruikmaken van het gemeenschappelijke dakterras. De verhuur van deze appartementen start in het vierde kwartaal van dit jaar.

_____

 

Aan het woord: Bob Klaarenbeek, Proces & Marketing

Sinds oktober 2017 werkt Bob (1992) bij ons als medewerker Proces & Marketing. In eerste instantie naast zijn studie, maar sinds maart van dit jaar fulltime.

“Toen ik oktober vorig jaar bij Cityside Apartments begon, was ik nog bezig met het afronden van mijn afstudeeropdracht en combineerde ik dit met mijn baan binnen Cityside Apartments.” Als medewerker Proces & Marketing brengt hij onder andere de bestaande bedrijfs- en werkprocessen in kaart. “Daarnaast kijk ik eveneens welke delen in dit proces verbeterd kunnen worden en houd ik me bezig met marketing rondom de diverse Cityside-projecten.”

Afstuderen en tegelijkertijd werken vraagt wel om de nodige gedrevenheid en inzet – iets dat Bob als voormalig topsporter op het lijf geschreven is. “Werken bij Cityside Apartments biedt mij de uitdaging die ik zoek en nodig heb. Mijn gedrevenheid wordt enorm gestimuleerd en dat motiveert mij vervolgens om me in alle meer technische zaken rondom bouw en vastgoed te verdiepen.” Zijn achtergrond als topsporter past goed binnen een organisatie als Cityside Apartments: “Geweldig om te kunnen werken in een energieke omgeving waar je de kans krijgt jezelf te ontwikkelen.”

In de volgende nieuwsbrief komt Etiènne Luyten (commercial assets) aan het woord.

_____

200 zonnepanelen voor Stationside 2 in Apeldoorn

Bij nieuwe locaties bouwen we vanaf de start al duurzaam en energiezuinig; bij bestaande complexen realiseren we dat stapsgewijs en onlangs stond Stationside 2 op de planning.

Energiezuinig en duurzaam wonen zijn belangrijke pijlers binnen ons concept. Het streven is om onze gehele woningportefeuille te voorzien van een energie-index in de klasse A+, A en B-labels. Dit bereiken we onder andere door het plaatsen van in totaal 1.150 zonnepanelen bij de verschillende Cityside-locaties. Afgelopen maand werden bij Stationside 2 in Apeldoorn 200 zonnepanelen geplaatst en hiermee zijn we weer een stap dichterbij ons streven rondom verduurzaming gekomen.

_____

Uw leegstaande pand: onze nieuwe locatie?

Heeft u leegstaand vastgoed in een stadscentrum, dan komen wij graag met u in contact! Voor uitbreiding van onze locaties zijn we continu op zoek naar (kantoor)panden in het centrum van steden met meer dan 80.000 inwoners die gelegen zijn rond de A1/A12.

Onze voorkeur gaat uit naar leegstaande panden met een oppervlakte van minimaal 2.000 m², verdeeld over meerdere verdiepingen om zo 50 tot 100 wooneenheden per complex te kunnen realiseren. Bent u eigenaar van een dergelijke locatie en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

_____