Panden aangekocht in Nieuwegein, Hoofddorp en Apeldoorn

Naast aankoop van PLAZASIDE APARTMENTS (Nieuwegein) waar al begonnen is met de transformatie, hebben we ook nieuwe locaties aangekocht in Hoofddorp en Apeldoorn.

In PLAZASIDE APARTMENTS wordt een mix aan woningen gerealiseerd: naast een studio en tweekamerappartementen komen aan de Geelgors en Rietgors in Nieuwegein ook twee driekamerappartementen, waarvan één penthouse. Alle woningen worden 1 oktober opgeleverd; de inschrijving is medio april gestart.

Aan de Hoofdweg in Hoofddorp wordt begin volgend jaar begonnen met de realisatie van 31 tweekamerappartementen. In dit kantoorpand was eerder Holland Casino gevestigd en later dit jaar nemen de (eerste) bewoners hun intrek in CANALSIDE APARTMENTS. Afhankelijk van het type woning wordt deze opgeleverd met vaatwasser en combimagnetron; alle bewoners kunnen gebruikmaken van het gemeenschappelijke dakterras.

Met de aankoop van het pand aan de Stationsstraat in Apeldoorn breiden we ons aanbod hier in 2019 verder uit. De kantoorfunctie op de begane grond blijft behouden; op de andere verdiepingen worden 47 woningen gerealiseerd, waarvan vier met balkon. Dit complex krijgt een gemeenschappelijk dakterras en ligt op steenworp afstand van het eerste Cityside Apartments-complex (BANKSIDE 1 APARTMENTS) dat circa vier jaar geleden gerealiseerd werd. Binnen dit nieuwe project wordt een aantal woningen uitgevoerd als ‘innovators edition’: deze woningen worden uitgerust met de nieuwste technieken op het gebied van smart building en verduurzaming zodat deze in de praktijk getest kunnen worden. Zo willen we voorop blijven lopen op het gebied van ontwikkelingen en innovaties. De woningen in dit complex worden zowel in de sociale als vrije sector verhuurd.

_____

 

Transformatie in Zoetermeer, Nieuwegein, Alphen aan den Rijn: de stand van zaken

Begin dit jaar zijn we in drie verschillende plaatsen begonnen met de transformatie van kantoorpand naar wooncomplex. We informeren u graag over de voortgang.

De transformatie in Alphen aan den Rijn krijgt steeds meer vorm: in gebouw C zijn op vier verdiepingen de vloeren gestort en op de derde en vierde verdieping worden de contouren van de woningen duidelijk zichtbaar. Hierna volgen de tweede en eerste verdieping terwijl tegelijkertijd sloopwerkzaamheden plaatsvinden op de begane grond. Hier wordt eveneens begonnen met de voorbereiding voor de nieuwe entree. De woningen worden volgens planning vanaf 1 augustus opgeleverd. In Gebouw D is inmiddels ook gestart met de sloopwerkzaamheden.

Ook in Zoetermeer krijgen de woningen op een aantal verdiepingen steeds meer vorm en zijn voor de realisatie van balkons de raam- en deurkozijnen geplaatst. De buitengevels krijgen een nieuwe uitstraling en er wordt gewerkt aan het gemeenschappelijke dakterras, de CityGym en een inpandige fietsenstalling. Oplevering van de woningen heeft plaats op 1 september.

De twee gebouwen in Nieuwegein zijn met elkaar verbonden door middel van een loopbrug
op de tweede verdieping. In Gebouw B is in maart gestart met het opbouwen van de wanden op de verschillende verdiepingen waardoor de contouren van de woningen zichtbaar worden. De buitengevel wordt eveneens vernieuwd. In Gebouw A wordt verder gegaan met de sloopwerkzaamheden waarbij ook alle kozijnen in de buitengevel vervangen worden. De toekomstige bewoners krijgen ook hier de beschikking over een gemeenschappelijk dakterras; zij kunnen per 1 oktober hun intrek nemen.

_____

 

Samenwerking met SBS Innovations: CO melders voor PARKSIDE APARTMENTS

In het complex PARKSIDE APARTMENTS in Apeldoorn heeft elke woning een eigen cv-installatie. Maar ook bij recent geplaatste en goed onderhouden cv-ketels kan koolmonoxide vrijkomen.

Om die reden wordt in dit complex bij alle woningen een koolmonixidemelder geplaatst, de co-switch van Retwist. Het bijzondere aan deze melder is dat deze niet alleen detecteert en waarschuwt, maar deze melder schakelt ook automatisch de cv-ketel uit. We zijn blij dat we in samenwerking met SBS Innovations onze bewoners nog beter kunnen beschermen tegen de gevaren van koolmonoxide.

_____

 

Onze website vanaf nu ook in het Engels

Sinds maart is informatie op onze website ook in het Engels te lezen. Op de homepage van www.cityside-apartments.com kan de bezoeker kiezen of hij de site in het Nederlands of in het Engels wil lezen.

Een groot deel van de teksten op onze site is vertaald naar het Engels omdat we steeds meer aanmeldingen van internationale woningzoekenden ontvangen. Om ook voor hen de informatie zo goed mogelijk weer te geven, kunnen zij kiezen voor de Engelse versie. We verwachten hiermee onze bereikbaarheid nog verder geoptimaliseerd te hebben.

_____

 

Kwadraad nieuwe huurder in Alphen aan den Rijn

Met ingang van 1 september worden we eigenaar van het vierde en laatste bouwdeel van het
STATIONSIDE-complex aan de Zuidpoolsingel 4-14. Kwadraad huurt vanaf april ruimte op de begane grond en op de vijfde verdieping en is hiermee de zesde huurder in dit complex.

In gebouw A is in totaal 4.001m² kantoorruimte beschikbaar en met de komst van De Kwadraad maatschappelijk werk is vanaf april 3.226m² verhuurd. Naast Kwadraad zijn in gebouw A Junis Kinderopvang, SemLab, Alfa Transport Service, Berkeley Bridge en Nextpertise gevestigd. Momenteel is op de twee verdieping nog 600m² beschikbaar en op de vierde verdieping 175 m². Bent u op zoek naar kantoorruimte in Alphen aan den Rijn, neem dan voor meer informatie contact met ons op.

_____

 

Gezocht: leegstand vastgoed in het stadscentrum!

Voor uitbreiding van onze locaties zijn we continu op zoek naar leegstaande (kantoor)panden, het liefst gelegen in het centrum van steden rond de A1/A12 en met meer dan 80.000 inwoners.

Onze voorkeur gaat uit naar panden met een oppervlakte van minimaal 2.000 m², verdeeld over meerdere verdiepingen om zo 50 tot 100 wooneenheden per complex te kunnen realiseren. Bent u eigenaar van een dergelijke locatie en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

_____

Aan het woord: Frank Boere, Construction Advisor

Frank (1980) werkt sinds september 2017 bij ons als Construction Advisor. Als werkvoorbereider is hij onder andere het eerste aanspreekpunt voor alle uitvoerders op de verschillende projecten.

“Tot mijn takenpakket behoren onder andere het inmeten van ruimtes, het controleren van werktekeningen en het aanleveren van de benodigde technische input. Daarnaast kunnen uitvoerders op de locaties met vragen bij mij terecht, neem ik deel aan bouwvergaderingen, stel bouwplannen op en werk ik bouwkundige details uit.” De combinatie van zowel voorbereidende werkzaamheden op kantoor als ook het persoonlijk contact op de bouw spreekt Frank erg aan. Hierbij komen zijn kennis (MTS/HTS bouwkunde), ervaring (werkvoorbereider/projectcoördinator), betrokkenheid en resultaatgerichtheid goed van pas. “Samen met collega’s mooie projecten voorbereiden én begeleiden met als eindresultaat een prachtig wooncomplex – dat is wat werken bij Cityside Apartments voor mij betekent.”

In de volgende nieuwsbrief komt Bob Klaarenbeek (Proces & Marketing) aan het woord.

_____

Hier vindt u cityside apartments