Cityside Apartments nu ook in Amersfoort

Op de beste locaties in verschillende steden in Nederland heeft Cityside Apartments leegstaande (kantoor)panden omgebouwd tot prachtige wooncomplexen. Naast Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Hoofddorp heeft Cityside Apartments nu ook een pand in Amersfoort gekocht.

De transformatie van dit leegstaande kantoorpand naar luxe wooncomplex dat in oktober 2017 opgeleverd wordt, begint in april. Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven voor één van de in totaal 109 tweekamerappartementen met een huurprijs vanaf € 690,- per maand.

Cityside Apartments is eigenaar van het pand dat aan Hogeweg 25 in Amersfoort staat en dat – net als alle Cityside-panden – zeer centraal gelegen is en zich op loopafstand van het centrum en alle bijbehorende faciliteiten bevindt. De verbouwing van EEMSIDE Apartments begint in april en naast 109 tweekamerappartementen met een eigen balkon wordt in dit complex ook een City Gym gerealiseerd, een besloten fitnessruimte waar huurders van dit complex gratis gebruik van kunnen maken.

Net als in alle andere complexen waar Cityside Apartments appartementen en/of studio’s gerealiseerd heeft, worden ook in EEMSIDE Apartments alle ruimten kwalitatief hoogwaardig en zeer compleet opgeleverd. Zo krijgen alle appartementen de beschikking over een eigen balkon, een afgesloten fietsenstalling en een externe bergruimte. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een eigen parkeerplaats te huren. De woningen zelf (39-56 m2) worden standaard opgeleverd met luxe vloerafwerking, gordijnen, een moderne keuken inclusief koel-vriescombinatie en moderns sanitair zoals een zwevend toilet. Een aantal woningen wordt opgeleverd met combimagnetron en vaatwasser.

Cityside Apartments dankt het succes niet alleen aan de locatie, maar ook aan de luxe uitvoering van het totale complex waarin de woningen zich bevinden. Aan alles is gedacht en met kwalitatief hoogwaardige materialen uitgevoerd zoals verlichting, camerabewaking en bewegwijzering in de centrale ruimten. Door bij de verbouwing onder andere gebruik te maken van HR++ glas, warmteterugwinning uit afvalwater en zonnepanelen, zijn de woningen zeer energiezuinig en uitgerust met een energie-index die vergelijkbaar is met A en A+-labels waardoor de energiekosten relatief laag zijn. Meer over Cityside Apartments, onze huidige en nieuwe projecten leest u hier.

_____

 

Cityside Apartments hoofdsponsor 1e herenteam BSC Quick Amersfoort

Het eerste herenteam van BSC Quick in Amersfoort heeft vanaf komend honkbalseizoen een nieuwe hoofdsponsor: Cityside Apartments uit Apeldoorn. Naast het verbinden van de naam aan dit team door andere tenue-sponsoring, wil Cityside Apartments op meer fronten actief met de club meedenken en doen.

Cityside Apartments Quick Honkbal Heren 1 speelt ook komend seizoen in de overgangsklasse. In dit eerste team spelen een aantal Cityside Apartments-medewerkers waaronder Project coördinator Bas de Jong. Naast voormalig meervoudig international is Bas drie jaar op rij uitgeroepen tot beste slagman en twee jaar op rij verkozen tot meest waardevolle speler van Nederland. Hoofdsponsor worden van het eerste team van een honkbalvereniging in Amersfoort is natuurlijk geen toeval: managing partner Rik Klinkhamer van Cityside Apartments heeft zelf jarenlang bij BSC Quick gehonkbald. Daarnaast heeft Cityside Apartments het leegstaande kantoorpand aan de Hogeweg 25 in Amersfoort gekocht waar vanaf 1 oktober 109 tweekamerappartementen opgeleverd worden. Als hoofdsponsor van het eerste herenteam bij BSC Quick onderstreept Cityside Apartments het belang van sport, waarbij passie voor honkbal en ondernemen voor alle betrokken partijen op de best mogelijke manier gecombineerd worden.

_____

 

Ruim 3.250 m2 verhuurd in vernieuwde Brinkside Offices Apeldoorn

Naast het realiseren van appartementen in leegstaande panden heeft Cityside Apartments daar sinds vorig jaar ook de realisatie van werkplekken aan toegevoegd. Vanaf september 2016 is in BRINKSIDE Offices (Apeldoorn) begonnen met de transformatie van circa 3.500m2 tot verschillende representatieve kantoorunits.

Inmiddels zijn bijna alle eenheden verhuurd en is Douwe & Partners niet meer de enige huurder in de prominente pand op de hoek Wilhelmina Druckerstraat/Prins Willem Alexanderlaan. Dit advocatenkantoor, dat gevestigd is op de derde verdieping, was sinds 2010 de enige huurder. Sinds de overname van dit complex door Cityside Apartments en de daarop volgende grondige verbouwing zijn bijna alle commerciële ruimtes verhuurd. Naast Douwe & Partners vestigen zich hier ook P&B Flex, Sportunity, de Internet Jongens, Sencit, Actief Interim Apeldoorn, We Have A Plan (WHAP) en ICT Partners.

Het complex heeft een hoogwaardig afwerkingsniveau en is onder andere voorzien van glazen scheidingswanden, HR++ glas en energiezuinige ledverlichting. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan zowel de begane grond als de eerste verdieping en daarmee is de totale transformatie afgerond. Op de eerste verdieping is op dit moment nog 245m2 beschikbaar. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op; wij informeren u graag over de mogelijkheden!

_____

 

Ook in 2017 gaan we door in bestaande en nieuwe Cityside-steden!

Op dit moment staan voor het begin van dit jaar de volgende verbouwingen gepland: RIVERSIDE Apartments in Deventer, BRINKSIDE Apartments in Apeldoorn en STATIONSIDE Apartments in Arnhem. Vorig jaar is in Apeldoorn en Arnhem al begonnen met de transformatie; in Deventer zijn we net gestart met de realisatie van 55 woningen.

Het BRINKSIDE-complex in Apeldoorn is uniek: niet alleen krijgt het het grootste roofpark van Apeldoorn, ook worden er naast woningen voor studenten verschillende kantoorruimten gerealiseerd. Met BRINKSIDE Offices richt Cityside Apartments zich nu ook op de zakelijke markt. Een succes, want met de laatste werkzaamheden aan de begane grond en de eerste verdiepingen zijn bijna alle commerciële ruimten verhuurd. De oplevering van de eerste 34 woningen staat 1 februari gepland.

Ook in Arnhem wordt hard gewerkt: in STATIONSIDE Apartments aan de Utrechtsestraat worden in april de eerste 25 woningen van in totaal 92 woningen opgeleverd. Oplevering van de laatste woningen staat gepland in juni.

Aan de Welle in Deventer realiseert Cityside Apartments 19 studio’s en 36 appartementen in het RIVERSIDE-complex. De eerste fase van verbouwen is net begonnen en als alles volgens planning verloopt, worden de eerste 30 woningen in juni opgeleverd.

_____

 

Aan het woord: Arnout Selles

Arnout is al sinds 2013 betrokken bij Cityside Apartments waarbij hij de eerste jaren werd ingehuurd via het bouwkundig adviesbureau waar hij destijds werkzaam was. Sinds mei 2016 is Arnout bij Cityside Apartments in dienst als medewerker Permit & Construction. Binnen deze functie is hij met name verantwoordelijk voor het verzorgen van alle bouwkundige stukken die nodig zijn om een kantoorpand om te mogen bouwen tot wooncomplex.

Als bouwkundig ingenieur (MTS- en HTS-Bouwkunde) is Arnout vooral betrokken bij het ontwikkelproces, de vergunningen en werkvoorbereiding. Toezicht ter plaatse valt voor een deel binnen zijn takenpakket, maar zijn werkzaamheden hebben vooral betrekking op het voortraject: “Zodra de keus op een nieuwe locatie is gevallen, zorg ik ervoor dat alle vergunningen bij de verantwoordelijke instanties aangevraagd worden. Hiervoor worden niet alleen de juiste gegevens voor de aanvraag door mij verzameld, maar ook schrijf ik deze aanvraag. Tot slot zorg ik ervoor dat de aanvraag op tijd wordt ingediend zodat we zo snel mogelijk na acceptatie met de transformatie van kantoorpand naar wooncomplex beginnen.”

Voor Arnout betekent werken bij Cityside Apartments werken voor én met enthousiaste collega’s die allemaal hetzelfde doel nastreven: Samen van iets bestaands iets nieuws maken waardoor jongeren sneller een huurwoning kunnen krijgen.

In de volgende nieuwsbrief stellen we graag Ricardo Spekman (Construction Coördinator) aan u voor.

_____

 

Even voorstellen: Hanneke Koning, Jeanine Buiter, Corine Hop en Etienne Luyten

Het team van Cityside Apartments is uitgebreid met de komst van vier nieuwe medewerkers. We stellen ze graag in het kort aan u voor.

Hanneke Koning (1970) start per 1 februari als medewerker Service Support. Binnen deze functie wordt zij het eerste aanspreekpunt voor alle huurders die met al hun vragen, (storings)meldingen of klachten bij Hanneke terecht kunnen. Na beoordeling van de melding zorgt zij ervoor dat de juiste afdelingen ingeschakeld worden om het probleem op te lossen.

Jeanine Buiter (1995) is eind november begonnen als parttime medewerker Rental Support. Jeanine ondersteunt de afdeling Rental Services op administratief gebied en gaat zich daarnaast o.a. bezighouden met het meten van de huurderstevredenheid.

Vanaf 1 februari start Corine Hop (1991) als medewerker Budget & Calculation. Een nieuwe functie waarin zij onder andere verantwoordelijk is voor contractbeheer, financiële projectbewaking en het maken van een meerjarenonderhoudsprognose. Daarnaast zal ze ook verschillende ondersteunende taken op het gebied van officemanagement uitvoeren.

Etienne Luyten (1991) is vanaf 1 februari als medewerker Commercial Assets medeverantwoordelijk voor de vastgoedportefeuille van Cityside Apartments. Hij wordt niet alleen de vaste contactpersoon voor onze zakelijke huurders, maar heeft ook een actieve rol als het gaat om het opnieuw verhuren van leeggekomen ruimten. Daarnaast assisteert hij Bas Gregoor bij de acquisitie van nieuwe panden.

_____

 

Gezocht: leegstaand vastgoed in het stadscentrum!

Voor uitbreiding van onze locaties is Cityside Apartments op zoek naar leegstaande (kantoor)panden die in het centrum gelegen zijn. Bent u eigenaar van een dergelijke locatie en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn, neem dan contact met ons op.

Cityside Apartments zoekt bij voorkeur panden in het centrum van steden met meer dan 80.000 inwoners die gelegen zijn rond de A1/A12. De panden beschikken over meerdere verdiepingen en hebben een oppervlakte van minimaal 2.000 m2 waardoor 50 tot 100 wooneenheden per complex gerealiseerd kunnen worden. Bent u eigenaar van een dergelijke locatie en wilt u graag meer weten over de mogelijkheden, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

_____