Terugblikken en vooruitkijken

Nog een aantal weken en dan zit 2017 er weer op. We blikken niet alleen in het kort terug op wat we afgelopen jaar gerealiseerd hebben, maar kijken ook graag samen met u vooruit.

In 2017 beschikken we in totaal over acht locaties in Apeldoorn (437 woningen), twee in Arnhem (151 woningen) en één in Deventer (55 woningen) die inmiddels allemaal bewoond zijn. Elf locaties en 643 woningen: dat was 2017 voor Cityside Apartments. De 69 verhuurde woningen in Hoofddorp zijn sinds 31 augustus 2016 niet meer in eigen bezit.

Per 1 januari 2018 wordt het complex in Amersfoort opgeleverd, maar daarnaast staan nog tal van nieuwe projecten gepland. Zo worden in Zoetermeer, Alphen aan den Rijn, Nieuwegein, Hoofddorp, Apeldoorn en Helmond in totaal circa 570 woningen gerealiseerd en opgeleverd. Verder zijn we bezig met de voorbereiding voor tal van andere projecten in (nieuwe) plaatsen. In onze nieuwsbrief houden we u uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen.

_____

 

Alle 109 woningen in EEMSIDE APARTMENTS binnenkort opgeleverd

In Amersfoort wordt de laatste hand gelegd aan de transformatie van het complex aan de Hogeweg dat als eerste Cityside-complex een vernieuwde buitengevel heeft gekregen. Vanaf 2 januari 2018 nemen alle huurders hun intrek.

Door de bestaande gevelelementen te verwijderen en te vervangen door nieuwe kozijnen, is bij alle 109 tweekamerappartementen ruimte ontstaan voor royale balkons. Daarnaast beschikken de bewoners over externe bergruimte en kunnen ze gebruikmaken van een gemeenschappelijke City Gym. De woningen zijn standaard voorzien van luxe vloerafwerking, gordijnen, een compleet uitgeruste moderne keuken en modern sanitair. Afhankelijk van het type woning is de keuken eveneens voorzien van een combimagnetron en een vaatwasser. Niet alleen het gebouw is grondig aangepakt, ook het buitenterrein wordt opnieuw ingericht. De huurders kunnen vanaf 2 januari 2018 hun appartement betrekken.

_____

 

Cityside Apartments breidt verder uit in het westen: locatie aangekocht in Nieuwegein

Met trots kunnen we vertellen dat we het voormalige kantoorgebouw van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering van de Tandheelkunde aan de Rietgors/Geelgors in Nieuwegein hebben aangekocht. In 2018 beginnen we met de realisatie van in totaal 54 woningen.

Dit complex bestaat uit twee gebouwen die door middel van een loopbrug met elkaar verbonden zijn. In het eerste kwartaal van 2018 starten we met de transformatie waarbij 53 appartementen en 1 studio gerealiseerd zullen worden. Het afwerkingsniveau is geheel volgens de Cityside-norm bijzonder hoog, waarbij de woningen standaard voorzien zijn van luxe vloerafwerking, gordijnen, keuken inclusief koel-vriescombinatie en modern sanitair zoals een zwevend toilet en inloopdouche. Afhankelijk van het type woning wordt een aantal keukens uitgerust met een combimagnetron en een vaatwasser. Daarnaast kunnen de bewoners gebruikmaken van een gemeenschappelijk dakterras en een semi-ondergrondse fietsenstalling. Inschrijven voor PLAZASIDE APARTMENTS kan vanaf januari 2018.

_____

 

Cityside Apartments vanaf begin volgend jaar volledig eigenaar pand Alphen aan den Rijn

Eerder dit jaar hebben we drie van de vier bouwdelen van het complex aan de Zuidpoolsingel 2-16 in Alphen aan den Rijn aangekocht en onlangs is daar het vierde en laatste deel aan toegevoegd.

Dit bijzondere complex, waarvan de verschillende delen door middel van loopbruggen met elkaar verbonden zijn, is een ontwerp van het bekende Nederlandse architectenbureau Dam & Partners Architecten. Dam & Partners Architecten is onder andere bekend van de nieuw te realiseren Zalmhaventoren in Rotterdam dat met 215 meter het hoogste gebouw van de Benelux wordt. Nadat we eerder al eigenaar werden van de bouwdelen B, C en D (waarin onder andere Wolters Kluwer gehuisvest is), komt ook deel A in handen van Cityside Apartments. Van de ruim 4.000m2 die dit deel groot is, is 2.955m2 al verhuurd. Dit bouwdeel behoudt samen met deel B de functie van kantoorruimtes; in de andere twee bouwdelen gaan we de bestaande kantoorruimtes tot woningen transformeren. Hierbij worden in totaal 155 woningen gerealiseerd: 46 studio’s, 102 tweekamerappartementen en 7 driekamerappartementen. Met deze transformatie wordt in februari 2018 gestart; de eerste bewoners kunnen vanaf augustus 2018 hun intrek nemen.

_____

 

Aan het woord: Etiènne Luyten, medewerker Commercial Assets

Sinds februari 2017 is Etiènne Luyten (1991) werkzaam als medewerker Commercial Assets. Een functie waarin hij zich vooral bezighoudt met het beheren, onderhouden en uitbreiden van de (contacten met) zakelijke huurders.

“Binnen Cityside Apartments ben ik het vaste aanspreekpunt voor de huidige huurders die met al hun vragen of opmerkingen bij mij terecht kunnen. Daarnaast vervul ik een actieve rol als het gaat om het opnieuw verhuren van leeggekomen ruimten waarbij het uiteraard ons doel is om deze zo snel als mogelijk is weer te verhuren”, vertelt Etiènne. Tot slot assisteert hij Bas bij het zoeken naar nieuwe locaties in heel Nederland. “Voordat ik bij Cityside Apartments kwam werken, heb ik onder andere als woningmakelaar gewerkt. De kennis en ervaring die ik in de makelaardij heb opgedaan, komt ook nu goed van pas. Als makelaar weet ik waar onze (potentiële) huurders behoefte aan hebben – of ze nu op zoek zijn naar een nieuwe woning of naar andere bedrijfsruimte.” De combinatie van het onderhouden van contacten en het actief zoeken naar nieuwe huurders en locaties spreekt Etiènne erg aan in zijn functie. “Werken binnen Cityside Apartments betekent voor mij samenwerken met collega’s die over dezelfde werkmentaliteit beschikken en allemaal voor het maximaal haalbare willen gaan: de beste kwaliteit en service voor alle huurders!”

In de eerste nieuwsbrief van volgend jaar stellen we graag Corine Hop (medewerker Budget & Calculation) aan u voor.

_____

 

Gezocht: leegstaand vastgoed

Om ons concept nog verder te kunnen uitbreiden, zijn we continu op zoek naar leegstaande (kantoor)panden in het centrum van steden met meer dan 80.000 inwoners die gelegen zijn rond de A1/A12.

Onze voorkeur gaat daarbij uit naar panden met een oppervlakte van minimaal 2.000 m2, verdeeld over meerdere verdiepingen om zo 50 tot 100 wooneenheden per complex te kunnen realiseren. Bent u eigenaar van een dergelijke locatie en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

_____